De inschrijvingen voor de voorjaarscompetitie zijn door de Technische Commissie verwerkt en aangemeld bij de KNLTB. De indelingen van de teams zijn bekend. Het wachten is nu op de KNLTB voor officiële bevestigingen en indelingen in klassen en poules. Klik hier voor een overzicht

COMPETITIE SPELEN VOORJAARSCOMPETITIE 2020? 

De officiële inschrijving bij de KNLTB is reeds uitgevoerd door de Technische Commissie. Maar wil jij toch alsnog competitie meespelen? Dan kun je je daarvoor individueel aanmelden. Dan zul je eerst lid moeten worden van onze club. Competitielidmaatschap kan ook. Als je al lid bent van een andere club. Meld je aan bij Technische Commissie. Mogelijk kunnen zij je indelen bij een al aangemeld team. Of je kunt op de reservelijst komen te staan. Grote kans dat je wordt gebeld om in te vallen!  

Tijdens de voorjaarscompetitie worden de bardiensten op de speeldagen vervuld door de teams welke deelnemen aan deze competitie. Dat geldt dus ook voor competitieleden teams!   

INVALLEN IN COMPETITIE

Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst hier of dit mag. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennisvereniging.

Voor tussentijdse vragen kun je uiteraard ook mailen. We checken deze mailbox niet dagelijks, dus een klein beetje geduld op je antwoord dan ajb 🙂 

Groetjes namens de Technische Commissie,
Wouter, Gwen, Marleen

  • HOUD REKENING MET EVENTUELE VAKANTIES
  • ZORG DAT JOUW TEAM NIET IN DE PROBLEMEN KOMT
  • REGEL OP TIJD INVALLERS!!!!!!!

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. Jaarlijks doen er ruim 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als, de mooiste periode van het tennisseizoen. Hier onder vind je belangrijke informatie én relevante links voor de Voorjaarscompetitie. (Bron: knltb.nl)

VERKORT & COMPACT SPELEN

 

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

DISPENSATIE

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van de vereniging. Check wel eerste de voorwaarden.

PROMOTIE / DEGRADATIE

Ben je kampioen geworden of kom je net een punt te kort om niet te degraderen? Klik hier voor alle regels omtrent promotie en degradatie.