Eerste weekend 2020 is achter de rug

Vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus heeft de KNLTB besloten de Voorjaarscompetitie 2020 te verplaatsen naar het najaar. Deze unieke competitie krijgt de naam: KNLTB Competitie 2020. Met de verplaatsing van de competitie naar het najaar hopen we recht te kunnen doen aan de voor tennissers bekende en geliefde competitiesfeer zoals we die kennen van de Voorjaarscompetitie.

De eerste weekend hebben veel van onze clubteams succesvol gepresteerd. Maar belangrijker is dat alles volgens de regels verloopt…

We hebben met de teamcaptains gecommuniceerd over het Coronavirus en de maatregelen die we als club hebben moeten nemen. Die maatregelen zijn voor de bescherming van onze sport, onze club, onze leden en bezoekers.

Wij hopen dat een ieder de regels en waarschuwingen serieus wil nemen en opvolgen, ondanks dat dit soms zwaar valt en overdreven lijkt. De reden hiervan is dat we de kans lopen dat ons tennispark wordt gesloten als er meerdere besmettingen terug te herleiden zijn naar TC Breda.

Als je wordt besmet op onze club, dan zijn de consequenties groot. Getroffenen en betrokkenen moeten in quarantaine, kunnen niet naar werk of school. Andere TC-leden kunnen niet meer tennissen en trainen.

Vele sportclubs in het hele land zijn al gecontroleerd door handhaving en er zijn al vele boetes uitgeschreven. De BOA’s kunnen ons ook bezoeken, zeker omdat wij naast een hockeyclub zijn gelegen.

Volg de aanwijzingen van vrijwilligers en bestuur. Spreek elkaar aan om rustig te gaan zitten, afstand te houden, registreren en dergelijke. Gelukkig volgen de meesten de aanwijzingen op. Laten we met allen verantwoordelijkheid dragen en voorkomen dat wij het risico lopen.

Wij vragen nogmaals om jullie begrip en hulp! Samen houden we het ons geliefde TC Breda draaiende!

Het Bestuur en de Technische Commissie;

Alexander, Linda, Michael, Mario, Marleen, Gwen en Wouter.  

De geplande speeldata van de KNLTB Competitie 2020 vind je hier 

Alle informatie over de KNLTB Competitie 2020 vind je hier.

BARDIENSTEN COMPETITIETEAMS

Tijdens de najaarscompetitie worden de bardiensten op de speeldagen vervuld door de teams welke deelnemen aan deze competitie. Dat geldt dus ook voor competitieleden teams!   

INVALLEN IN COMPETITIE

Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Vraag het dan eerst na bij ons.

Voor tussentijdse andere vragen kun je uiteraard ook mailen. We checken deze mailbox niet dagelijks, dus een klein beetje geduld op je antwoord dan ajb 🙂 

Groetjes namens de Technische Commissie,
Wouter, Gwen, Marleen

  • HOUD REKENING MET EVENTUELE VAKANTIES
  • ZORG DAT JOUW TEAM NIET IN DE PROBLEMEN KOMT
  • REGEL OP TIJD INVALLERS!!!!!!!

VERKORT & COMPACT SPELEN

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als juniorencompetities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. 

DISPENSATIE

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de Technische Commissie.