Voorjaarscompetitie 2019 – inschrijving nog open tot 15 december 2018!

Beste tennissers,

Jullie kunnen je nog inschrijven voor de voorjaarscompetitie van 2019. Via het e-mailadres technischecommissie@tcbreda.nl kun je een nadere uitleg en een inschrijfformulier opvragen

De inschrijving sluit op 15 december 2018!

De captains van de afgelopen jaren en alle huidige TC-leden hebben al een e-mail ontvangen over de competitie in 2019. In de e-mail is ook verwezen naar een aantal veranderingen die in het nieuwe jaar gaan plaatsvinden. Dit houdt voor de Technische Commissie in dat ze alle teams en spelers éénmalig zullen moeten invoeren in het systeem van de KNLTB. Dit vergt van de Technische Commissie dat ze precies moeten weten wat jullie als team willen spelen op welke dag en welke klasse.

Vind je het leuk om voor het eerst te gaan spelen???…., super!!

Schrijf je in en wij als Technische Commissie gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.. Hoe meer mensen, hoe meer gezelligheid is het motto!

Er gelden wel een aantal voorwaarden en regels als je competitie wilt spelen:

  • Je betaalt een competitiebijdrage. Elk team ontvangt een factuur voor de kosten en de betaling verloopt altijd via de captain van het team. Deze is er dan ook verantwoordelijk voor dat dit bedrag betaald wordt. Net als de bijdrage voor de tennisballen.
  • Je hebt als team 1 bardienst tijdens de competitie. Dit houdt in dat je bardienst hebt op een dag dat je GEEN competitie speelt. Je zit met meerdere in een team dus verdeel de shift goed. Graag zien we minimaal twee personen per shift aanwezig van een team. Jullie mogen onderling de indeling bepalen wie er wanneer en hoe laat is (tussen de aangegeven tijd, de captain krijgt deze lijst op de captainsavond). Kun je hier als team niet aan voldoen, dan krijgen jullie een boete. De bardienst kan niet afgekocht worden. Dus hij MOET gedraaid worden. Weet je al op voorhand dat jullie team geen bardienst gaat draaien, dan kan er GEEN competitie gespeeld worden. We zullen er zorg voor dragen dat de tijden van bardiensten tijdig bekend zijn bij jullie!
  • Let goed op bij het invullen van standen. Gebeurt er iets tussendoor of komt het niet helemaal uit, ga dan geen fraude plegen. De bond komt hier achter en de boete is niet mals. Tijdens de captainsavond vertellen we hier meer over en krijgt de captain weer de oude vertrouwde lijst waar de boetes opstaan. Mocht iets niet lukken, heb je te weinig mensen of lukt het niet met de standen, bel of mail dan a.u.b. de VCL leden. Ze zijn er om jullie te helpen en boetes te voorkomen.
  • Mocht het bovengenoemde misgaan, dan draait het gehele team op voor de boete! De rekening wordt naar de captain gestuurd.
  • Zorg voor een gezellige sfeer en hou je aan de afspraken van het park. De VCL maakt een baanindeling, hierin kan niet onderhandeld worden.
  • De captain van het team gaat akkoord met bovengenoemde als hij/zij het inschrijfformulier met teamleden en de aanvraag tot inschrijven heeft gedaan. Mocht bovengenoemde om wat voor reden dan ook niet lukken of worden nagekomen dan zullen hiervoor consequenties komen vanuit het bestuur (niet inschrijven van de competitie, niet inschrijven voor de najaarscompetitie of het jaar erop of een boete).

De technische commissie deelt de teams in en maakt in overleg met het bestuur de uiteindelijke indeling.

  • Iedereen die in aanmerking wil komen voor het spelen van competitie dient zich afzonderlijk in te schrijven. Hierbij kan voorkeur worden opgegeven voor speeldag en teamindeling;
  • Bij de indeling van teams zal tevens worden gekeken naar ruimte op speeldagen, speelsterkte en (indien van toepassing) resultaten van vorig seizoen;
  • Mocht je nog geen team hebben maar vind je het leuk om toch competitie te spelen, dan kunnen wij als Technische Commissie hierin misschien iets betekenen. Dus schrijf je dan individueel in en geef duidelijk je niveau aan en eventueel wat je leuk lijkt om te spelen. Wij gaan kijken of er dan mogelijkheden zijn om je in te delen in een team.Natuurlijk maken we sowieso een invallijst en die wordt vaak aangesproken. Dus twijfel niet, ook al heb je nog geen team. We doen echt ons best om een plekje te zoeken.
  • De speeldata zijn te vinden op www.knltb.nl.

De team indelingen worden in januari 2019 gepubliceerd op deze website. Een paar weken voorafgaand aan de start van de competitie wordt door de KNLTB bekend gemaakt tegen welke teams er gespeeld wordt en welke wedstrijden uit en thuis zijn. Daaropvolgend wordt een Captainsavond gehouden, waar er uitleg wordt gegeven over alles wat met de competitie te maken heeft en worden de formulieren en ballen uitgedeeld. Dit is ongeveer twee weken voorafgaand aan de competitie.

Voor deelname aan de competitie is je ledenpas noodzakelijk.

HOUD REKENING MET EVENTUELE VAKANTIES, ZORG DAT JOUW TEAM NIET IN DE PROBLEMEN KOMT EN REGEL OP TIJD INVALLERS!!!!!!!

Uiteraard is er voor ons wederom alles aan gelegen om een zo mooi mogelijk competitieschema in elkaar te zetten.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, laat het ons gerust weten.

Met vriendelijke groet,
Technische Commissie
technischecommissie@tcbreda.nl

Sharon de Hiemstra- de Witte (VCL)
Gwen van Alphen (VCL)