KNLTB Voorjaarscompetitie 2022

Tot 03 januari 2022 is het mogelijk om je in te schrijven voor de voorjaarscompetitie 2022. Met een bestaand team, een nieuw team, of misschien heb je geen team maar wil je wel graag competitie spelen. Dan gaan wij kijken of we iets voor je kunnen regelen. Hier is een overzicht met alle competitievormen en hier alle speeldata inclusief de reserve inhaaldata. Neem dit goed door en overleg met je team welke dag en welke vorm je wilt spelen.

Voordat je je meteen enthousiast gaat inschrijven, vind je hieronder nog wat informatie over de competitie:

Vrijdagavond competitieOp vrijdagavond bestaat de competitie niet meer uit 7 maar uit 5 speeldagen. HD+DD avonden en GD + 8/9 competitie avonden. De speeldata vind je in dit overzicht.

Wanneer er voor de vrijdagavond teveel inschrijvingen komen, zullen teams die zich voor vorig jaar hadden ingeschreven dit jaar voorrang krijgen. 

Zaterdag en zondag competitieOp zaterdag en op zondag is er nog voldoende ruimte voor nieuwe teams.

Wat doet de captain?Ieder team moet uit minimaal 4 spelers bestaan (behalve bij de 8/9 competitie, dan is 3 voldoende). Bij een gemengd team moeten dat 2 dames en 2 heren zijn. Vervolgens neemt 1 persoon de taak als captain op zich. Wat houdt dit precies in?- Je komt in de captains groepsapp. Deze app wordt door de technische commissie gebruikt om competitiegerelateerde info te delen (over speelschema's, teambardiensten, etc.) en captains kunnen hier competitie gerelateerde vragen in stellen aan ons of aan elkaar (over invallers, standen invoeren, etc.). Belangrijke informatie speel je door aan je teamgenoten.- Je bent aanwezig op de captainsavond voorafgaand aan het seizoen (of je zorgt ervoor dat een ander teamlid aanwezig is).- Je ontvangt de factuur, die je vervolgens met je teamleden deelt.- Meestal is het de captain van een team die een speelschema maakt voor de overige teamleden zodat zij op de hoogte zijn van wie er wanneer en waar moeten spelen. Wat moet je doen om een heel team (opnieuw) in te schrijven?Wij ontvangen graag een mail van de captain naar [email protected] met daarin: 

-de namen van alle spelers uit het team

-welke competitievorm jullie willen spelen

-op welke dag jullie willen spelen.

Zet in de mail meteen je telefoonnummer zodat we je toe kunnen voegen aan de captainsapp (mocht je hier nog niet in staan). Verandert er niets aan de samenstelling van je team en de competitievorm die je wilt spelen, mag je dit ook doorgeven in de captainsapp.

Wat moet je doen om je individueel (of incompleet) in te schrijven?Ook dan stuur je ons een mail. Je kunt daarin je voorkeur voor een dag en competitievorm opgeven en wij zullen dan kijken wat er daarbinnen mogelijk is. 

Je kunt er ook voor kiezen om jezelf op de reservelijst te laten zetten. Uit het verleden is gebleken dat er met regelmaat invallers nodig zijn.

VragenVoor vragen kun je ons mailen. Wij checken de mailbox niet dagelijks, maar zullen dit de komende weken geregeld in de gaten houden.

Op de website van de KNLTB en op de website van Centrecourt is ook veel informatie te vinden over het spelen van competitie en de verschillende vormen, dus neem daar zelf ook eens een kijkje:

https://www.centrecourt.nl/alles-voor-verenigingen/competitie-organiseren/

https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/competitie/

Tot slotInschrijven voor de competitie kan t/m maandag 3 januari 2021.Competitie is voor iedereen die van tennis houdt! Van beginner tot gevorderden. Wij moedigen iedereen aan hieraan mee te doen en kijken uit naar jouw inschrijving!

Sportieve groet!

Gwen & Marleen (technische commissie: [email protected] )