TC Breda en Stichting Tennis Galderseweg tekenen mee in convenant

Convenant

Op maandagavond 5 november 2018 ondertekenden een aantal partijen die betrokken zijn bij het gebied tussen de rivier de Mark en het Mastbos een convenant. Hierin zijn afspraken opgemaakt omtrent het gebruik van het gehele sportpark en de daarom heen gelegen openbare ruimte.

 Afspraken 

De afspraken betreffen het realiseren en duurzaam in stand houden van een leefbare woonomgeving, alsmede het duurzaam ruimte bieden aan sportverenigingen om hun doelstellingen -toekomstbestendig- te kunnen realiseren. Er gaat daarbij om 2 soorten afspraken, te weten; fysieke maatregelen ter verbetering van de situatie en afspraken omtrent gedrag en houding.

Ook de Gemeente Breda is, als eigenaar van het sportpark (uitgezonderd het tennispark), betrokken als partij en als toezichthouder en handhaver van wetten en richtlijnen. Wethouder Daan Quaars legt uit: “Het doel van het convenant is simpel. Hoe zorgen we ervoor dat we het gebied zo goed mogelijk met elkaar delen.”

De volgende partijen ondertekenden het convenant:

 • de omwonenden van het Sportpark Ginneken vertegenwoordigd in Vereniging “tussen Mark en Mastbos”
 • hockeyvereniging BNMHC Zwart-Wit
 • Stichting Sportaccommodatie hockeyclub “Zwart-Wit”
 • Tennisvereniging TC Breda
 • Stichting Tennis Galderseweg
 • Vereniging “N.V.M. Stoomgroep Zuid
 • Gemeente Breda

Ieder kwartaal een overleg

Om helder te krijgen wat daarvoor nodig is, heeft elk van de ondertekenaars opgeschreven wat van zijn of haar achterban de doelstellingen en verwachtingen zijn. Dat maakt dat je van elkaar weet wat er leeft, waardoor je veel betere afspraken kunt maken. Het convenant geeft daarmee een voorzet voor het overleg dat elk kwartaal staat gepland tussen de afzonderlijke partners.

No Replies to "TC Breda en Stichting Tennis Galderseweg tekenen mee in convenant"


  Got something to say?

  Some html is OK