Parkdienst

Renovatie en onderhoud tennispark

Sinds het begin van 2018 is het mogelijk om in plaats van of naast bardiensten ook parkdiensten te draaien. Een aantal enthousiaste leden hebben hier op ingeschreven en werden vrijgesteld van de bardienst. De eerste parkdienst begon op een zaterdag in februari met het opruimen en renoveren van het mooiste tennisbanenpark van Breda. De sneeuw deerde hen niet veel want het werk gaf veel zichtbaar resultaat en voldoening. Binnen in het clubhuis genoten ze van de worstenbroodjes en warme soep.

Eigen beheer 

Sindsdien volgden er nog meer zaterdagen het hele jaar door. Er is enorm veel opgeruimd, gezaagd, geveegd en gesnoeid en geverfd. Ook hielpen TC-leden met de verwijdering van de oude gravel toplaag van de tennisbanen. En met de preparatie voor het nieuwe seizoen. Met de parkdiensten ondersteunen we onze groundsman Peter die onderhoud aan banen en park verricht op part-time basis in opdracht van de club. In tegenstelling tot veel andere tennisclubs heeft TC Breda het tennispark geheel in eigendom. De vereniging is eigenaar en de leden onderhouden mede hun eigen park.

Klussen in de buitenlucht

Hou je ervan om samen te klussen in de buitenlucht? Om gezamenlijk snoei- , zaag- graaf- , schilder- tuinier- of andere opknapwerkzaamheden aan te pakken? Meld je dan aan voor een parkdienst! Meestal vinden deze plaats op zaterdagen gedurende 4 uren onder leiding van onze iemand van het bestuur en de groundsman. Er is volop apparatuur en gereedschap aanwezig. We nemen tussendoor koffiepauzes en na afloop is er soep en worstebroodjes.

Meer weten over het tennispark en de parkdiensten? Mail ons dan: [email protected]