Vrijwilliger worden? Graag!

Beste TC-er,

Een vereniging valt of staat altijd bij leden die vrijwillig (uitzonderingen daargelaten) iets bijdragen en een bepaalde energie afgeven om onderdeel te zijn van een groter geheel. Dát is wat een vereniging sterk maakt en heeft de afgelopen jaren sterk plaatsgevonden bij T.C. Breda, waardoor de club weer is gaan groeien.

Wil jij meer betrokken zijn en meer leden leren kennen? Ben je op zoek naar nieuwe energie? Wil je af en toe ook iets bijdragen aan de club? Met jou als vrijwilliger/projectondersteuners maken we de club nóg sterker en vooral nóg gezelliger.

 

Voor de volgende projecten/taken zoeken we vrijwilligers/projectondersteuners:

Barhoofden

Het komt helaas wel eens voor, dat je voor een dicht clubhuis staat en je afvraagt hoe dat komt. Het kan wel eens zo zijn dat een bardienst om wat voor reden dan ook niet op komt dagen. Wanneer dat gebeurt communiceert, de barmanager (Fabian) met de barhoofden om te vragen wie er die avond beschikbaar is om een bardienst te draaien. Op dit moment hebben we een kleine vijver om uit te vissen en is de kans groter dat het clubhuis dicht blijft. Om ervoor te zorgen dat dit zo min mogelijk voorkomt zijn we dringend op zoek naar extra barhoofden. Tegenover het draaien van een bardienst staat een vergoeding. Voel jij je betrokken bij de organisatie van onze bar? Wil jij wat vaker achter de bar staan en op die manier je club ondersteunen? Stuur dan even een mailtje naar [email protected] of informeer even bij Fabian als je hem ziet.

Parkbeheer          

Het tennispark van TC Breda is particulier eigendom van de vereniging. Dat betekent dat wij deze mooie omgeving met tennisbanen en 1 jeu-de-boulestrook zelf onderhouden. Hiervoor maken wij gebruik van onze groundsman, vrijwilligers, projectondersteuners, parkdienstdraaiers en leden die af en toe tijd hebben om gedurende 2 of 3 uur even een handje te helpen. 

Actief bezig zijn met mooi weer

Hou je van buiten bezig zijn en klussen met mooi weer? Heb jij een passie voor tuinen en mooie parken? Regelmatig zijn er enkele vrijwilligers op zaterdagochtend in het park bezig met bomen, borders, paden, borden en tuinhuisjes. We snoeien, vegen, zagen, schuren, schilderen, timmeren, poetsen en planten om ons park nog mooier te maken.  

Voldoening en positieve energie

Door te klussen draag je als vrijwilliger een extra steentje bij aan de club. Je leert andere leden beter kennen én het levert je voldoening en positieve energie op. Wil je meer weten? Neem dan eens contact op met onze [email protected]  of met [email protected].  

Social Media/Website

Om de uitstraling van de club meer kleur te geven en op een “volwassen” manier met leden, maar ook buitenstaanders, te communiceren middels de website en social media zijn we op zoek naar iemand met een achtergrond in marketing/communicatie. Er liggen hierin nog veel mogelijkheden en het is goed voor de club om deze te benutten. Kijk jij wel eens op de website en/of social media en beginnen je handen te jeuken? Neem dan even contact op met iemand iemand van het bestuur of stuur een mailtje naar [email protected].

Activiteitencommissie

Sfeer! Dat is waar het om draait binnen een vereniging en dan kom je o.a. uit bij de activiteitencommissie. Momenteel bestaat deze uit drie leden en daar willen we graag nog leden bij hebben. Als lid van de commissie beschik je o.a. over de volgende competenties:

  • creatief
  • enthousiast
  • werken in teamverband
  • kan zich verplaatsen in specifieke doelgroepen
  • organisatorische vaardigheden
  • vanwege de specifieke doelgroepen is innovatief vermogen óók zeer welkom.

Zie jij mogelijkheden binnen de club wat betreft het bedenken en organiseren van activiteiten en wil je daar je energie in kwijt? Stuur dan een mailtje naar Casey via [email protected] 

Zomer Challenge 

De afgelopen jaren een zéér belangrijk onderdeel binnen de club, is de KNLTB Zomer Challenge. Middels deze weg zijn er de afgelopen jaren veel leden blijvend lid geworden bij T.C. Breda. We zoeken nog een enthousiaste, gezellige, communicatief vaardige TC-er die de uitstraling van de club vertegenwoordigt en samen met de huidige commissie als aanspreekpunt fungeert voor de Zomer Challenge leden. Daarnaast zorg je er ook voor dat er samen met de tennisschool clinics worden gepland en een toernooi wordt georganiseerd met daarbij een feestavond. Vind je dat dit bij je past? Stuur dan even een berichtje naar Mario via [email protected] of neem contact op met iemand van het bestuur.

Technische Commissie

De Technische Commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de deelname aan de KNLTB-competities. Je informeert en communiceert met teamcaptain/leden en de KNLTB-tennisbond. Je regelt de baanverdeling tijdens de competitie. Je beantwoord vragen van competitiedelnemers én geeft  wensen of problemen aan richting bestuur. Ben jij in het bezit van de volgende competenties?

  • beleidsmatig en planmatig denken en werken
  • werken in teamverband
  • coördineren
  • communiceren

Lijkt het je leuk om op deze manier, meer bij de club betrokken te zijn? Neem dan contact op met Mario via [email protected] . Wil je meer weten? Spreek of mail iemand van het bestuur.